رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۹:۴۲:۵۲ ۲۰۲۵/۰۹/۰۵     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

تا به حال شده کودکتان در یک جمع یا مهمانی، اسباب بازی یا وسیله ای را از کودک دیگری به زور بگیرد؟ کودکان نسبت به وسایل خود احساس مالکیت داشته و چشم ندارند کودک دیگری به آنها حتی نگاه کند چه برسد به اینکه از آنها استفاده کند. با وجود این روان شناسان از والدین می خواهند تا نحوه تقسیم کردن وسایل و شریک شدن در اسباب بازی را از همان کودکی به فرزندان خود آموزش دهند تا فرزندان بتوانند در آینده مشارکت بهتری با دیگران داشته باشند. یادتان باشد هیچ وقت چیزی را که برای خود کودک است با زور از او نگیرید. او همین شیوه را با دوستانش ادامه می دهد.

آموزش به اشتراک گذاشتن

کارشناسان معتقدند کودکان در سنین چهار، پنج سالگی در مرحله ای هستند که می توانند مفهوم به اشتراک گذاشتن اسباب بازی یا هر وسیله دیگری با دوستانشان را یاد بگیرند و از آن لذت ببرند.  برای آموزش این مفهوم می توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید.
به کودک خود بازی های گروهی را که در آن همه برای یک هدف بازی می کنند، آموزش دهید؛ مثلا با یکدیگر پازل درست کنید و برای گذاشتن تکه های آن نوبت بگیرید. همچنین می توانید کارها را تقسیم کرده و آنها را با مشارکت هم انجام دهید و در انجام آنها همکاری، رعایت نوبت و دوری از خودخواهی را تمرین کنید.
هرگز خساست وی را ملامت نکنید. اگر شما فرزندتان را خسیس خطاب کنید، درواقع این ویژگی را در مورد او پذیرفته اید. وقتی کودک هنوز معنی خساست را نمی داند و برای آن آمادگی ندارد، این سرزنش جز تحقیر کودک و درهم شکستن اعتماد به نفس او، سودی به دنبال ندارد. همچنین اگر فرزند خود را مجبور کنید هر آنچه را در اختیار دارد ببخشد، این روش اجباری از او یک انسان سخاوتمند نمی سازد، بلکه باعث رنجش خاطر وی می شود.
کودکان کم سن وسال درک درستی از شراکت ندارند و تصور می کنند وقتی وسیله ای را به کسی بدهند، برای همیشه آن را از دست خواهند داد. به او توضیح دهید که به اشتراک گذاشتن اسباب بازی به معنی از دست دادن آن نیست و وقتی یکی از اسباب بازی هایش را به دوستی می دهد، دوستش از بازی کردن با آن خشنود و خوشحال می شود و بعد آن را به او بازمی گرداند. همچنین اگر او اساب بازی هایش را در اختیار دوستانش قرار دهد، امکان استفاده از اسباب بازی های دوستان خویش را نیز به دست خواهد آورد.
کودک را با مثال راهنمایی کنید: بهترین شیوه برای اینکه کوک شما بخشندگی را بیاموزد، مشاهده آن است. برای این منظور می توانید مثلا بستنی خود را با او شریک شوید یا روسری خود را به او بدهید تا از آن به عنوان شنل زورو استفاده کند.
نکته پایانی: توجه داشته باشید که به کودک بیاموزید علاوه بر اسباب بازی و لوازم، احساسات و عواطف نیز قابل تقسیم کردن و به اشتراک گذاشن هستند. موقعیتی را فراهم آورید تا بده بستان های شما، مصالحه کردن های شما و بخشندگی شما را مشاهده کند.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب