رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۲:۴۴:۴۰ ۲۰۲۵/۲۷/۰۷     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

ketabkhanhasbabbazi

کتابخانه اسباب بازی برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ در شهر لس آنجلس بر پایه تحقیقات سه موسسه آمریکایی بنیان نهاده شد. از آن پس این نوع کتابخانه در کشورهای مختلف رشد و گسترش روزافزونی یافت و جوامع مختلف شهری با مشاهده فواید این نوع کتابخانه ها اقدام به تاسیس آنها حتی در کشورهای آفریقایی و اردوگاههای پناهندگان فلسطینی نمودند.

مزایای کتابخانه های اسباب بازی  شامل موارد زیر است:
۱ کودکان با حضور در چنین کتابخانه هایی، ضمن امانت گرفتن اسباب بازی های دلخواه خود می توانند از امکانات دیگری نیز بهره مند گردند، از جمله حضور در میان همسالان، بازی های گروهی، قصه خوانی های گروهی و غیره. بدین ترتیب کودکان می توانند مهارتهای تعامل اجتماعی و همکاری های گروهی را بیاموزند.

۲- این کتابخانه ها می توانند در تحکیم بنیان خانواده و افزایش ارتباط والدین با کودکانشان بسیار موثر باشند. زیرا والدین هم می توانند در این کتابخانه ها حضور داشته باشند. حتی در مورد کودکان نوپا و نوزادان حضور یکی از والدین ضروری است. در زمانهای بازی نیز والدین می توانند کودکان خود را همراهی کنند. شاید این بتواند بخشی از کم توجهی های والدین به مساله بازی کودکان را جبران نماید، متاسفانه بازی کودکان صرفاً گریزگاه والدین از هیاهو و قیل و قال آنهاست و برخی از والدین اساب بازی کودکان را تنها برای رهایی خود از هیاهوی آنان فراهم می کنند و چندان توجهی به میزان اثرگذاری آنچه اساب بازی نامیده می شود ندارند.

۳- کمک به کودکان با نیازهای ویژه برای بهره مندی از نعمت بازی از جمله نقاط مثبت و حائز اهمیت این نوع کتابخانه هاست. کتابخانه هایی که به این کودکان خدمات ارائه می دهند دارای اسباب بازی های ویژه ای هستند که خاص این گروه می باشد. هر کودکی با هر نوع ویژگی نیازمند بازی است. امروزه ثابت شده است که کودکانی که به اندازه کافی و به درستی بازی نمی کنند از رشد ذهنی مناسب و رشد اجتماعی درست بی بهره هستند.

اینها همه بخشی از مزایای این کتابخانه هاست. همان گونه که پیش تر عنوان شد، گذشته از برخی مناطق جهان سوم مانند هندوستان یا غزه، کشورهای اروپایی و آمریکایی طلایه دار راه اندازی کتابخانه های اسباب بازی بوده اند. شایسته است پس از گذشت سالها از پیدایش این اندیشه، به فکر تاسیس این گونه کتابخانه ها در کشورمان باشیم و از مشکلات بسیاری که ناشی از صنعی شدن کشو و درگیر شدن والدین و از بین رفتن فرصت های و فضاهای بازی کودکان است جلوگیری نماییم.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب